Workshop “Van beproefde technologie naar internationale licentie- inkomsten: het verhaal van de BAM groep” door Floris van Dijk, Koninklijke BAM Groep

Workshop “Van beproefde technologie naar internationale licentie- inkomsten: het verhaal van de BAM groep” door Floris van Dijk, Koninklijke BAM Groep, tijdens PatentMatch 2018, 11 april, Technische Universiteit Eindhoven, Auditorium.

Uw organisatie heeft beschermde technologieën en vermarkt deze. Maar is dat alles? De wereld is klein, er zijn partijen die behoefte hebben aan uw technologie en daar iets voor over hebben. Maar hoe pakt u dit aan en verzilvert u uw IP?
Floris neemt u mee in het verhaal van BAM. Waar in haar bescheiden IP portfolio een verborgen potentie bleek te zitten. Hoe zonder enige ervaring een licentiecontract werd afgesloten. Het goud lonkte maar de interne organisatie bleek moeilijk te beïnvloeden. En hoe BAM uiteindelijk, met hulp van de overheid en andere partijen, klaar is om op jacht te gaan met haar technologieën…

Over Floris van Dijk
Floris sloot zijn studie af met een scriptie gebaseerd op octrooianalyse. Na een start bij een snelle e-commerce onderneming in Myanmar is hij bij BAM Business Development binnen gekomen. Daar kwam hij tot het begeleiden van innovaties en octrooien binnen BAM. Na veel lobbyen in alle gelederen van het bedrijf wordt zijn IP-valorisatiestrategie nu uitgevoerd door een van de innovatiekernen.

bamOver Koninklijke BAM Groep
Koninklijke BAM Groep NV is een bouwconcern actief in vijf Europese thuismarkten en in specifieke markten wereldwijd. De groep telt circa 19.500 medewerkers en heeft een omzet van een kleine €7 mld. BAM is decentraal georganiseerd en heeft dusdanig meerdere innovatiekernen.

 

Over PatentMatch 2018
Innovatieve concepten, ideeën, ontwerpen, octrooien; wat zouden we onze ideeën graag allemaal succesvol in de markt zetten. De realiteit is helaas anders. Veel ideeën verdwijnen in een bureaulade. En dat is zonde van alle ambitie, tijd, energie en bovendien verspilling van geld.

PatentMatch gaat hier verandering in brengen. Het evenement is één grote ontmoetingsplaats waar innovatoren en uitvinders in contact komen met deskundigen die hun concepten verder kunnen brengen. Niet voor niets vindt PatentMatch plaats in Brabant, in het hart van Brainport, waar nauwe samenwerking en verbondenheid samen leiden tot innovatieve successen.

Programma: https://www.patentmatch.nl/programma/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *