Workshop “IE strategie voor mkb” door Hans Helsloot, Octrooicentrum Nederland

Workshop “IE strategie voor mkb” door Hans Helsloot, Octrooicentrum Nederland, tijdens PatentMatch 2019.

Kleine bedrijven en startups hebben meestal nauwelijks budget voor intellectueel eigendom. Toch is het nodig voor innovatieve kleine bedrijven om een eigen IE-strategie te ontwikkelen. Tijdens deze presentatie wordt aan de hand van voorbeelden uit de praktijk inzicht gegeven welke stappen nodig zijn om te komen tot een IE-strategie op maat.

Over Hans Helsloot

Hans Helsloot is adviseur intellectueel eigendom voor startups en mkb sinds 2002. Hij werkt voor Octrooicentrum Nederland, onderdeel van RVO.nl, en werkt samen met BOM, KvK, HightechXL, TU/e en vele anderen. Voor 2002 werkte hij als design engineer en IP specialist voor kleine en grote bedrijven en had hij zijn eigen startup. Daarom weet hij hoe moeilijk IE voor kleine bedrijven kan zijn en dat je IE strategie moet passen bij je budget en je bedrijfsstrategie.

Over Octrooicentrum Nederland

Octrooicentrum Nederland (OCNL), onderdeel van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, is de octrooiverlenende instantie voor het Nederlands grondgebied.

Als belangrijkste opdrachten heeft Octrooicentrum Nederland:

  • de octrooiverlenende instantie voor Nederland
  • voorlichting geven over intellectueel eigendom
  • belangenbehartiger van Nederland in Europese en mondiale organisaties op het gebied van industrieel eigendom

Over PatentMatch 2019

Innovatieve concepten, ideeën, ontwerpen, octrooien; wat zouden we onze ideeën graag allemaal succesvol in de markt zetten. De realiteit is helaas anders. Veel ideeën verdwijnen in een bureaulade. En dat is zonde van alle ambitie, tijd, energie en bovendien verspilling van geld.

PatentMatch brengt hier verandering in. Het evenement is één grote ontmoetingsplaats waar innovatoren en uitvinders in contact komen met deskundigen die hun concepten verder kunnen brengen. Niet voor niets vindt PatentMatch plaats in de Spoorzone in Tilburg, in het hart van Brabant, waar nauwe samenwerking en verbondenheid samen leiden tot innovatieve successen.

Programma: https://www.patentmatch.nl/programma/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *