Workshop “Design je businessmodel” door Edward van de Pol, Tilburg University

Workshop “Design je businessmodel” door Edward van de Pol, Tilburg University, tijdens PatentMatch 2019.

Je hebt een goed idee en je bent op zoek naar alle informatie om dit te beschermen en verder te brengen. Maar hoe ga je geld verdienen met jouw idee? Hoe vertaal je dit idee naar een klantoplossing en een businessmodel?

Het Business Model Canvas is een doeltreffende manier om jouw businessmodel te ontwerpen en continue aan te kunnen passen, zonder steeds documenten van 30 pagina’s of meer te schrijven. En nog belangrijker: het is inmiddels een wereldwijde standaard geworden. Mensen met wie je over je businessmodel wilt sparren kennen het ook en het verschaft potentiele financiers direct helder inzicht. Kortom jouw businessmodel canvas is onmisbaar om jouw idee tot een succes te brengen!

En het is leuk! Net als je product of dienst moet je ook een perfect businessmodel ‘designen’. Ontwerp, test en pas aan, net zo lang totdat je de perfecte vorm hebt gevonden. In deze workshop lichten we het model kort toe en gaan we in op de 9 elementen uit het businessmodel canvas. Met als resultaat dat je zelf snel aan de slag kunt met de handvaten en tools om je eigen business model te designen!

Over Edward van de Pol

Edward van de Pol is al meer dan 15 jaar betrokken bij het naar de markt brengen van innovaties en bij startups. Hij was directeur van Starterslift en zette in 2018 het nieuwe Brabant brede startup programma Braventure op. Binnen Tilburg University is Edward verantwoordelijk de ondernemende cultuur van de universiteit te versterken, te verbinden en te positioneren. Met resultaat en impact voor studenten, wetenschappers en de maatschappij.

Edward heeft uitgebreide ervaring in business modelling, lean startup en kennis valorisatie.

Over Tilburg University

Tilburg University draagt bij aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Dat doen we vooral door het ontwikkelen en overdragen van kennis en het samenbrengen van mensen uit verschillende vakgebieden en organisaties. Daarom nodigen we bedrijven, organisaties, overheden en burgers uit samen met ons te werken aan nieuwe inzichten en waardevolle antwoorden voor de maatschappij. Die innovatie vinden we door te onderzoeken, te leren en te begrijpen: Understanding Society..

Over PatentMatch 2019

Innovatieve concepten, ideeën, ontwerpen, octrooien; wat zouden we onze ideeën graag allemaal succesvol in de markt zetten. De realiteit is helaas anders. Veel ideeën verdwijnen in een bureaulade. En dat is zonde van alle ambitie, tijd, energie en bovendien verspilling van geld.

PatentMatch brengt hier verandering in. Het evenement is één grote ontmoetingsplaats waar innovatoren en uitvinders in contact komen met deskundigen die hun concepten verder kunnen brengen. Niet voor niets vindt PatentMatch plaats in de Spoorzone in Tilburg, in het hart van Brabant, waar nauwe samenwerking en verbondenheid samen leiden tot innovatieve successen.

Programma: https://www.patentmatch.nl/programma/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *